Photo

Photo
ΖΑΚΥΝΘΟΣ

17 Ιουνίου 2009

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Ν.ΦΛΩΡΙΝΗΣ)

ΦΛΩΡΙΝΑ


ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ : ΟΔΙΚΩΣ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΣ

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ(Κωδικός- 23850)
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ : 44230
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ : ----
ΔΗΜΟΣ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ : 44300
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ : -----
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ : 22555 (Νοσοκομείο)
ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΑΞΙ : 22700, 23800, ραδιοταξί 22800, 23100


ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΚΤΙΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ(Ελληνιστική Πύλη)-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
http://www.florina.gr/index.php
http://www.inflorina.gr/index.php

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ-ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ-ΚΡΑΣΙ-ΦΑΣΟΛΙΑ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ
Ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν ο Δήμος, η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας ‘’Ο Αριστοτέλης’’ .

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η Φλώρινα απέχει από Αθήνα 573 Km. Είναι μια μικρή αρκετά συμπαθητική κωμόπολη, ήσυχη, καθαρή και με πολύ πράσινο. Έχει ωραίες πλατείες, διαθέτει τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ΤΕΙ και έχει αρκετό Στρατό λόγω παραμεθορίου θέσης.
Η Φλώρινα έχει 14.000 κατοίκους περίπου και η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης είναι μέτρια έως χαμηλή. Σε ένα σημείο της πίσω μεριάς της πόλης περνά κατά μήκος ένα πανέμορφο ποτάμι που σε μερικά σημεία δημιουργεί μικρά καταρρακτάκια και αποτελεί πόλο έλξης των κατοίκων και των επισκεπτών για μια ωραία βόλτα.
Διαθέτει αρκετά μαγαζιά για φαγητό και κάποιες καφετέριες στο κέντρο για τους νέους και τους φοιτητές όπου είναι τόπος συνάντησης και γνωριμιών.
Ο Λόφος του Αγ. Παντελεήμονα δίπλα από την πόλη είναι τοποθεσία ιδανική για βόλτα και για να απολαύσει κάποιος το ποτό, τον καφέ ή το φαγητό του σε ένα από τα τρία μαγαζιά που υπάρχουν(Ταβέρνα Η Καλύβα, Καφε Εστιατόριο Το Αλσος και το Καφε Εστιατόριο του Φ.Ο.Φ.).
Από την πόλη της Φλώρινας μπορεί κάποιος να οργανώσει εκδρομές στις γύρω περιοχές, όπως, Πρέσπες-Νυμφαίο-Ξινό Νερό-Αγ. Αχίλλειο-Ψαράδες-Αγ. Γερμανό.
Για να πάει κάποιος οδικώς στην Φλώρινα από Αθήνα θα ακολουθήσει την Εθνική οδό Αθηνών –Θεσ/κης μέχρι Κοζάνη και από εκεί θα στρίψει για Φλώρινα. Έχουν δοθεί τμήματα της Ιόνιας οδού και της Εγνατίας και οι δρόμοι είναι πάρα πολύ καλοί.
Ο χειμώνας στην πόλη είναι πολύ βαρύς με τη θερμοκρασία να κατεβαίνει μέχρι και τους -20ο Κελσίου περίπου.
Η πόλη την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων κατοικούνταν από 6.500 Τούρκους και 3.000 Έλληνες. Οι κάτοικοι γνωρίζουν σχεδόν όλοι μια ιδιαίτερη διάλεκτο της Σλαβικής γλώσσας . Η Φλώρινα είναι δίοδος προς δυο κυρίως κράτη, την Αλβανία και τα Σκόπια.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ - ΦΑΓΗΤΟ
ΤΑΒΕΡΝΑ-ΨΗΣΤΑΡΙΑ , ΄΄Η ΚΑΛΥΒΑ΄΄, στις αρχές του Λόφου του Αγ.Παντελεήμονα. Ωραία θέα, καλά ψητά και καλές τιμές.
ΚΑΦΕ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΄΄Φ.Ο.Φ.΄΄, στο Λόφο του Αγ.Παντελεήμονα με φανταστική θέα όλη την πόλη της Φλώρινας. Ιδανικό για καφέ και γλυκό αλλά και για φαγητό με καλές τιμές.
ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΄΄High΄΄, στην Πλατεία Γ.Μόδη. Για πίτσα σε φούρνο με ξύλα ή μακαρονάδα, τραπεζάκια στην πλατεία, καλή ποιότητα και τιμές.
Για ωραία γρανίτα και απόλαυση του καφέ σας στο Πάρκο απέναντι από το κτίριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας, ενας πολύ αξιόλογος χώρος με γκαζόν και μεγάλο χώρο για να παίζουν τα παιδιά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ-ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ - ΚΛΠ.ΕΙΔΟΣ-ΟΝΟΜΑ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΄΄ΦΙΛΑΡΕΤΗ΄΄, 2 ΚΛΕΙΔΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-ΤΗΛΕΦΩΝΟ : Ικάρων 4, 23850-23587
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ : A/C-TV-ΨΥΓΕΙΟ-ΠΑΡΚΙΝΚ-ΚΑΦΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: