Photo

Photo
ΖΑΚΥΝΘΟΣ

27 Οκτωβρίου 2019

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)

ΑΝΩ ΤΡΙΚΑΛΑ 




ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ
ΟΔΙΚΩΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ :  27430

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ                           :    27430 91215
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ:    ----------------
ΔΗΜΟΣ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ           :    27430 22229 (Δήμος Ξυλοκάστρου)
ΚΕΠ                                           :   ------------
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ                       :  -------------
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ             :  27430 22222 (Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου)
ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΑΞΙ – ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ   : Κλωνής Βασίλης (6972213667), https://trikala-korinthias-taxi.gr .
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
1.     ΛΙΜΝΗ ΔΑΣΙΟΥ

Μια γραφική λίμνη κοντά στο χωριό όπου την άνοιξη και το χειμώνα θα συναντήσετε αλογα και μοσχαρια να πίνουν νερό με τα μικρά τους. Μην πάτε καλοκαίρι ή μεχρι Νοέμβριο γιατί είναι ξερή.
2.     ΠΕΤΡΟΚΤΙΣΤΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ (ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΝΟΤΑΡΑΔΩΝ)




Ο Δήμος δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για τα αρχοντικά σπίτια τα οποία είναι παρατημένα και διαλύονται σιγά σιγά. Το αρχοντικό του Νοταρά είναι μισοδιαλυμένο και σε μερικά χρόνια θα διαλυθεί εντελώς. Η σκεπή έχει κλειστεί πρόχειρα με τσίγκο και είναι ντροπή για την περιοχή και το Δήμο.
3.     Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

4.     Ι. ΜΟΝΗ ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΥ



Γυναικείο μοναστήρι λίγο εξω από το χωριό αφιερωμένο στον Αγιο Βλάσιο που ήταν γιατρός και η εικόνα του βρέθηκε στο παρακείμενο βουνό και η οποία είναι θαυματουργή. Η γύρω φύση και η ησυχία σε ηρεμούν και σου δημιουργούν αίσθημα ευχάριστης ευφορίας.

ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ


ΦΑΓΗΤΟ ΓΕΝΙΚΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ : Ψητά κρεατικά
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ :  Τυριά, Κρέατα, Κρασί
ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ : -------------
ΦΑΓΗΤΟ –ΚΑΦΕΣ ΚΛΠ. : Εφαγα : ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΧΑΝΙΑ (Καλή ταβερνούλα με καλο φαγητό και ωραίο λουκάνικο αγριογούρουνου. Εξυπηρέτηση, καλές τιμές και γλυκό κουταλιού στο τέλος.

ΚΛΙΜΑ   : ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

  

ΔΙΑΜΟΝΗ

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΡΜΗΣ : Αριστο κατάλυμμα με διάσπαρτα ξύλινα σπιτάκια, αυτόνομα, πλήρως εξοπλισμένα, γραφικά και ωραίο περιβάλλον με θέα φύση και τον Κορινθιακό κόλπο στο βάθος. Υψόμετρο 1.200μ., καθαρός αέρας και υγιεινό κλίμα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα Ανω τρίκαλα είναι ένα μικρό χωριό-οικισμός μέρος του μεγαλύτερου χωριού των Τρικάλων Κορινθίας. Υψόμετρο 1.200μ., υγιεινό κλίμα και όμορφη φύση. Οι λιγοστοί κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό και την κτηνοτροφία. Το χειμώνα είναι πιο γραφικά ακόμα, αλλά για να μείνετε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι καταλλήλως, λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και του κλείσιματος των δρόμων, οι οποίοι είναι αρκετά επικίνδυνοι. Στο κέντρο του χωριού, που είναι ενας δρόμος, βρίσκονται ελάχιστα μαγαζιά κυρίως εστίασης και καφέ. Αρκετός κόσμος κάνει τη διαδρομή για το χωριό μονοήμερη, λόγω της μικρής απόστασης από Αθήνα, αλλά κατά τη γνώμη μου καλύτερα είναι να μέινετε ένα διήμερο ή τριήμερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: