Photo

Photo
ΖΑΚΥΝΘΟΣ

28 Μαρτίου 2016

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ)



ΓΡΕΒΕΝΑ





ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ :  13.137 κάτοικοι (Απογραφή 2011)



ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ :  ΟΔΙΚΩΣ
ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ : 411 Km, χωρίς διόδια.
ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ : 6 h και 43΄ ,περίπου

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ (Κωδικός - 24620)
ΔΗΜΟΣ :  24623 50830
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ : 87894
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ :  24623 50265, Εξωτερικά Ιατρεία ΓΝ
ΤΑΞΙ :  24199, 22850

ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Μ. Αλεξάνδρου 11, Ευαγγελιστρίας 2, Ταλιαδούρη 16, Ταλιαδούρη 11) – EUROBANK (Πλ. Αιμιλιανού) – ΕΘΝΙΚΗ (Ταλιαδούρη 4 & Καραισκάκη) – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ (Μπουσίου Γεώργιου 6) – ALPHA (Πλ. Αιμιλιανού 26)

ΚΛΙΜΑ   : ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ
                             
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Στην πόλη των Γρεβενών υπάρχουν δυο κεντρικές πλατείες , αυτή της Ελευθερίας με τον πέτρινο Πύργο του Ρολογιού (δίπλα στο Δημαρχείο), έμβλημα της πόλης και του Αιμιλιανού. 


Αξίζει να δείτε το μοντέρνο κτίριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης με σπάνια βιβλία και γραπτά ντοκουμέντα, 



την Μητρόπολη στην οποία λειτουργεί και Εκκλησιαστικό Μουσείο (Ευαγγελιστρίας 22), 



το μικρό θεατράκι κατασκευασμένο στα αρχαία πρότυπα, στη θέση Καστράκι και κάποιες διάσπαρτες, κυρίως διώροφες κατοικίες που έχουν αναστηλωθεί στην πόλη. Επίσης, αξιοθέατα αποτελούν το Δημοτικό Μουσείο, όπου φυλάσσονται απολιθωμένα οστα ελέφαντα και άγριου βοδιού καθώς και λαογραφικά εκθέματα και τέλος ο αναστηλωμένος παλιός αλευρόμυλος,



 ο Μύλος Μπούσιου στις Εργατικές Κατοικίες (αναστηλωμένος αλλα παρατημένος και δεν αξίζει να πάτε ως εκεί για να δείτε κάτι ενδιαφέρον).

ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Πέτουρα(χυλοπίτες), Μανιτάρια
  
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ
Μοσχάρι & Λουκάνικα γιουβέτσι

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ-ΦΑΓΗΤΟ
΄΄ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ΄΄, (Ψησταριά), Παύλου Μελά 12.
Πολύ καλές σούβλες, μικρό μαγαζί, αλλά ζεστό με παρείστικη ατμόσφαιρα.

Φάτε παγωτό σε οποιαδήποτε παγωτερί της πόλης και πιείτε καφέ σε ένα από τα καφέ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ :  Ανακατωσάρια & Μανιταρογλέντι (Αποκριες) – Παζάρι του Αχίλλη (Πρώτο 10ήμερο Ιουνίου) – Χινοπωρινό Παζάρι (Αρχές Οκτωβρίου) – Τα Ελευθέρια (12 Οκτωβρίου).

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Η πόλη των Γρεβενών είναι μια ήσυχη επαρχιακή πόλη η οποία διαθέτει πολλές φυσικές ομορφιές και ο ποταμός Γρεβενιώτης που διασχίζει την πόλη αποτελεί ενα φυσικό αξιοθέατο όπου μπορείς να περπατήσεις δίπλα του καθόσον υπάρχουν όμορφα άνετα πεζοδρόμια πλακόστρωτα. Οι ρυθμοί της πόλης είναι αργοί χωρίς άγχος και φασαρία. Στο κέντρο της πόλης θέλει μια μικρή προσοχή απο τους οδηγούς γιατί υπάρχουν στενοί δρόμοι  και πλατειάκια τα οποία δεν είναι ανυψωμένα αλλά διακοσμημένα με πλακόστρωτο. Μην φύγετε απο την πόλη χωρίς να δοκιμάσετε παγωτό. Σε κάθε γωνία υπάρχει μια παγωτερί με φανταστικό παγωτό. Επίσης, μην παραλείψετε να αγοράσετε τοπικά τυριά και παραδοσιακά προιοντα με μανιτάρια. Οι δυο πλατείες της πόλης έχουν αρκετά καταστήματα και καφέ γύρω γύρω αλλα και στα στενάκια του κέντρου υπάρχουν επίσης καλά καφέ. Υπάρχει ενα μεγάλο δημοτικό δωρεάν πάρκινκ αλλα δύσκολο να βρείς θέση. Δεν υπάρχει πρόβλημα όμως με στάθμευση.



Αν και μακριά απο την Αθήνα η πόλη, αξίζει μια επίσκεψη για να απολαύσετε ντόπια ψητά κρέατα, μανιτάρια, να αγοράσετε προιόντα τοπικά και να ηρεμήσετε απο την βουή και φασαρία της μεγαλούπολης.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ-
ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ  -  ΚΛΠ.

ΕΙΔΟΣ-ΟΝΟΜΑ : MILIONIS FOREST HOTEL



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - SITE : 1ο χλμ. εθν. οδού Γρεβενών-Καλαμπάκας. http://milionishotel.gr/index.php?lang=gr


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ : ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ : Εστιατόριο, Μπάρ, Πάρκινκ, TV, Μίνι Μπάρ, Τηλέφωνο-FAX, Θέρμανση, A/C, Μπαλκόνια με υπέροχη θέα.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ :  Πολύ όμορφο ξενοδοχείο, καθαρό, άνετο,
1 χλμ πρίν την πόλη, ωραία θέα, μέσα στο δάσος και ορμητήριο για το χιονοδρομικό Βασιλίτσας για τους λάτρεις του σκί. Εχει ησυχία, καλό πρωινό, πολύ καλή φιλοξενία. Αν ξαναπήγαινα Γρεβενά πάλι εκεί θα έμενα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: